top of page

Come, everybody, la birou!


 

Văd tot felul de companii care se încăpățânează în mod sistematic să își cheme oamenii la birou. De ce? Pentru că așa știu ei - cultura organizațională, managementul - că se face treaba. Așa am făcut dintotdeauna, așa vom face în continuare. De ce să dăm noi peste cap status quo-ul? De ce să investim în oameni și în ideile lor? Profitul e scopul, nu, profitul cu orice preț? Restul e can-can, simple mijloace pentru atingerea unor scopuri mai mult sau mai puțin etice. My fried, noi nu mai trăim de ceva timp vremurile alea pe care le știai tu, așă că level-up! Cât de retrograd poți să fii? Unde mai e vizionarismul și leadership-ul ălă futurist care exista în vremurile normale?A intrat sub preș?

Viitorul e remote, cel mult hibrid (pentru familiști). O să ne mai ia încă vreo 3 ani ca să înțelegem asta și o ardem nostalgic că ce bine era înainte?

Mantra asta stupidă creată de Milton Friedman prin anii '70 a managerilor de fier și a profiturilor mari începe să cam expire. Oare de ce? Pentru că generațiile ăștea mai tinere sunt mult mai inteligente emoțional și se pun pe ei pe primul loc, nu bullshitu-ul de profit al companiei.

Friedman spunea: „Arată-mi o companie, o societate care nu este bazată pe lăcomie“ și eu i-aș răspunde acum după aproape jumătate de secol: „Nu-ți pot arăta o societate, dar îți pot arăta o generație și câțiva lideri cu alt pedegree care vor schimba acel statut de <<business as usual>>“.

A, și să vă mai spun că dacă nu veți învăța să fiți fermi și asertivi, nu o să vă ia nimeni apărarea într-o eră în care abuzurile sunt în trend? Think for yourself and act, my friend!

P.S. Da, tot acești troglodiți o să spună în curând că ne vom vaccina și vom reveni cu toții la birou că așa trebuie. Vai de mama ei de digitalizare și viitor luminos din satul global numit România!


99 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page